7 Eylül 2011 Çarşamba

Brownie ve sufle arası nefis tatlı tarifi

Bayramda bir akşam bizim evde 12 kişilik bir aile yemeği yaptık. Tatlı olarak Alev Alatlı'nın 'Funda'nın Yemek Rehberi' kitabından 'Çikolatalı Tart' yaptım. Tarifi ilk okuduğumda tutacağından tam emin olamadım ama yine de denemek istedim.

Sonuç; brownie ile sufle arası nefis bir tat. Son derece kolay olduğu için çalışanlar için de ideal bir tatlı.

Çikolatalı Tart Tarifi
Malzemeler:
320 gr. çikolata( İki paket kare çikolata)
100 gr.tereyağı
Yarım su bardağı şeker
5 yumurta

Yapılışı:

1)Çikolata ve tereyağını benmari usulu eritin. Benmari için su dolu bir tencereyi ateşe oturtun. Üstüne suya değmeyecek şekilde cam bir kase yerleştirin. Kaseye çikolata ve tereyağını koyun. Alttaki kaynar suyun etkisiyle yağ ve çikolata eriyecek.
2) Çikolata ve tereyağı mikserle karıştırın. Şekeri ekleyip, tekrar karıştırın.
3)Kaseyi su dolu tencerenin üzerinden alın.Yumurtaları teker teker ekleyerek, karıştırın.
4) Yağlanmış ya da altı fırın kağıdı döşenmiş tart kalıbına karışımı dökün.
5) Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Tart fırında sufle kadar olmasa da oldukça kabarıyor. Fırından çıkar çıkmaz servis edilebilir. Fakat beklemesinin de hiç bir sakıncası yok. Bekleyince sönüyor ama tadı hala nefis.

Tarifte bitter çikolata diyordu ama bizde sütlü çikolata vardı. Gayet lezzetli oldu. Bitter ile yapıp, yanında dondurma ile servis edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder