2 Aralık 2013 Pazartesi

Bridget Jones Geri Döndü



Önce Bridget Jones vardı. 30'lu yaşlarda, aşkı arayan kentli kadın prototipini o yarattı. Romantik, şaşkın ve beyaz atlı prensin peşinde koşarken komik durumlara düşen Bridget Jones tüm dünya kadınlarının kahramanı oldu. Kitapları çok sattı, filmleri gişe rekorları kırdı, sahneler ve replikler ezberlendi.

Bridget Jones'un yazarı Helen Fielding chic-lit denen bir kitap türü yarattı. Şehirli, bekar, aşkı arayan kadınları anlatan, kolay okunan bu kitaplar çok tuttu. Ben de, özellikle çocuklar ufakken, serviste çok okudum bu tip kitapları. Sophie Kinsella, Jane Green dışında Türkiye'de de benzerleri çıktı.

Ama Bridget Jones'un yeri hep özeldi. İlk göz ağrımız, yalnız olmadığımızı hatırlatan biricik kahramanımızdı.

Ve aradan geçen uzun yılların ardından Bridget Jones geri döndü. Henüz Türkçe'ye çevrilmedi. Serinin üçüncü kitabında Jones 51 yaşında, iki çocuklu bir dul olarak karşımıza çıkıyor. Darcy ölmüş ve Jones 5 yıl süren yalnızlık sürecinden sonra sahalara dönüyor.

Kitap, Bridget Jones hayranları tarafından merakla beklendi ama çok beğenilmedi.Ben de çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Bridget Jones'u çok seviyor olmasam, okumazdım. Önceki kitaplar kahkahalarla güldürürken bu sefer ağladığım yerler oldu. Ayrıca benzerlerini başka kitaplarda okuduğum ebeveynlik krizlerini Fielding'ten okumak ilgimi çekmedi.

Eski günlerin hatırına Bridget'la tekrar görüşmek güzeldi ama beklentinizi düşük tutmak kaydıyla. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder